Reisverslag: Mijn trip door Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat en als je niet midden in het regenseizoen een bezoek wilt brengen aan dit land moet je hier wel even rekening mee houden. Over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om Thailand te bezoeken en hier heb ik afgelopen december gebruik van gemaakt! In dit reisverslag wil ik je graag wat meer over mijn ervaringen in Thailand vertellen.

Startpunt van de trip: Bangkok

Ik vloog vanaf Amsterdam naar Bangkok en dit maakt het gelijk de ideale plek om de trip te starten. Ik ben hier in totaal drie dagen geweest en ben op mijn eerste dag gelijk met de tuktuk een ritje gaan maken door de stad. In vergelijking tot de gewone taxi is dit redelijk duur, maar je kunt hier altijd goed onderhandelen en het is echt een hele leuke ervaring dus ik raad je zeker aan om dit ook te doen mocht je ooit in Bangkok zijn! Verder heb ik een fietstocht gemaakt met een lokale gids door Bangkok en zo heb ik plekken gezien waar ikzelf nooit zou zijn gekomen. Je fiets door smalle steegjes, mooie buitenwijken en door China Town. Al met al krijg je zo een heel divers inzicht in de stad Bangkok. Mijn beeld van Bangkok is zo geheel veranderd en ik ben erachter gekomen dat er echt nog meer valt te ontdekken dan ik al dacht. Al met al een heel bijzondere stad!

Nationaal Park Khao Yai

Na mijn bezoek aan het hectische Bangkok heb ik een bezoek gebracht aan het eerste nationale park van Thailand: Khao Yai. Dit is een prachtig natuurgebied en het contrast met het drukke Bangkok is echt heel groot. In dit park kom je echt in een oase van rust terecht. Ik heb hier een dagtour gemaakt en ben langs een aantal geweldige bezienswaardigheden gegaan zoals de Haew Narok Waterval en de Khao Luk Chang vleermuizengrot. Met een beetje geluk spot je daarnaast nog een aantal dieren in het wild zoals de Aziatische olifant of de gibbon. Helaas heb ik geen olifant gezien, maar andere diersoorten zie je hier in overvloed!

Reis

Tenerife; een prachtig eiland!

Tijdens het uitzoeken van mijn vakantie naar Tenerife werd ik overgehaald door mijn vriendin. Ik wilde zelf naar een ander gebied, maar ik luisterde toch maar. En wat had zij een gelijk zeg! Tenerife is echt een prachtig eiland. Niet alleen mooie stranden, maar ook nog eens gezellige dorpjes en prachtig natuur! Spaanse gedachtes Voor […]

Read More
Reis

Herfst reisinspiratie: Vijf paradijselijke stranden!

Zon, strand en zee! Wie houdt er niet van? Omdat de winter echt is begonnen en een zomerse strand- of zonvakantie bij veel mensen nog even op zich laat wachten, geven wij vandaag wat paradijselijke reisinspiratie! We hebben de vijf mooiste stranden buiten Europa verzameld. 1. Hawaii Wie droomt nou niet van een vakantie naar […]

Read More
Reis

Reisverslag: Ontdek de mooiste hoogtepunten van Indonesië

Afgelopen zomer had ik een Indonesië rondreis gemaakt via Sawadee Reizen. Deze reis had ik in groepsverband gemaakt. Samen met een vriendin had ik deze reis laten samenstellen en vervolgens hadden we met de groep 17 dagen lang de eilanden Java en Bali ontdekt. In deze blog wil ik jullie dan ook graag meer vertellen over de […]

Read More