Reisverslag: Ontdek de mooiste hoogtepunten van Indonesië

Afgelopen zomer had ik een Indonesië rondreis gemaakt via Sawadee Reizen. Deze reis had ik in groepsverband gemaakt. Samen met een vriendin had ik deze reis laten samenstellen en vervolgens hadden we met de groep 17 dagen lang de eilanden Java en Bali ontdekt. In deze blog wil ik jullie dan ook graag meer vertellen over de absolute hoogtepunten van mijn reis.

Jakarta

Het begon allemaal met een vlucht van Amsterdam naar Jakarta. Bij aankomst stond onze reisbegeleidster al klaar op het vliegveld om ons vervolgens naar ons hotel midden in de stad te brengen. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en hier wonen bijna 10 miljoen mensen! Echt een wereldstad en de ideale plek om je reis te starten.

Bandung

Na een kort bezoek aan Jakarta reisden we met de gehele groep en onze reisbegeleidster via Bogor naar Bandung. Ik raad je aan de botanische tuinen van Bogor te bezoeken als je zelf besluit om deze plek te bezoeken. Deze tuinen zijn echt prachtig! Na het bezoek aan deze tuinen reed onze bus verder naar Bandung. Onderweg bezochten we nog een theeplantage alvorens we aankwamen in de stad. Bandung heeft een koloniaal verleden en dit is nog terug te zien in de welbekende Hollandse huizen die te zien zijn in de stad. In Bandung hadden we naast het goedgevulde programma dat Sawadee voor ons samen had gesteld ook een dag zonder programma. Samen met mijn vriendin Merel had ik toen een excursie geboekt naar Tangkuban Perahu. Dit is een actieve vulkaan die ongeveer 30 kilometer buiten de stad ligt. Het was een flinke wandeling om tot de kraterrand te komen, maar dit was het meer dan waard!

Yogyakarta

Vanaf Bandung hadden we de trein genomen naar Yogyakarta. Deze treinreis duurde ongeveer 8 uur. Gedurende deze rit rijdt je over hoge bruggen en tunnels, dwars door het mooie berglandschap van Java. Hier hadden we drie dagen doorgebracht. Naast het ontdekken van de prachtige sultanstad Yogyakarta zijn we ook naar Borobudur geweest. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld! Echt een plaatje en ik raad je aan deze plek zeker te bezoeken als je naar Java gaat! Ook hadden we het paleis van de sultan, het Kraton, bezocht. Al met al is Yogyakarta echt een fantastische plek om te bezoeken als je van cultuur houdt!

Reis

Tenerife; een prachtig eiland!

Tijdens het uitzoeken van mijn vakantie naar Tenerife werd ik overgehaald door mijn vriendin. Ik wilde zelf naar een ander gebied, maar ik luisterde toch maar. En wat had zij een gelijk zeg! Tenerife is echt een prachtig eiland. Niet alleen mooie stranden, maar ook nog eens gezellige dorpjes en prachtig natuur! Spaanse gedachtes Voor […]

Read More
Reis

Herfst reisinspiratie: Vijf paradijselijke stranden!

Zon, strand en zee! Wie houdt er niet van? Omdat de winter echt is begonnen en een zomerse strand- of zonvakantie bij veel mensen nog even op zich laat wachten, geven wij vandaag wat paradijselijke reisinspiratie! We hebben de vijf mooiste stranden buiten Europa verzameld. 1. Hawaii Wie droomt nou niet van een vakantie naar […]

Read More
Reis

Reisverslag: Mijn trip door Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat en als je niet midden in het regenseizoen een bezoek wilt brengen aan dit land moet je hier wel even rekening mee houden. Over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om Thailand te bezoeken en hier heb ik afgelopen december gebruik van gemaakt! […]

Read More